Hubble Űrteleszkóp 30 és NASA inspirálta játszva tanulás

Felfedeztük, hogy a NASA weboldalán egy csomó érdekes info van, és az űr-téma iránt érdeklődőknek egy kincsesbánya:).

Rengeteg ingyen letölthető fotót és videót nézhetünk meg és rengeteg dolgot megtudhatunk a világűrről, az űrutazásról, a bolygókról… (www.nasa.gov)

Mi megnéztük a Hubble űrteleszkóp 30. születésnapjára készült filmet és annyira tetszett a gyerekeknek, hogy rögtön el is akarták játszani.

Videó: http://www.nasa.gov , Foto: ©️EvaJoachim @anyajatsszunk

Mivel a Naprendszer már kész volt (bővebben azt a projektet itt találod: https://anyajatsszunk.com/2020/04/23/naprendszer-urhajo-es-asztronauta/), ezért nem volt más hátra, mint Hubble-t készíteni.

Ehhez egy papírgurigát, egy fapálcikát, alufoliát és két téglalap alakra kivágott kartonpapírt használtunk. Ez utóbbit Bali kiszínezte, hogy olyan legyen, mint a Hubble két oldalán elhelyezkedő Solar Panel-ek. /különben most így utólag vettük észre, hogy fordítva tehát hosszában helyezkednek el a valóságban, de oda se neki, a miénk ilyen 😉 /

©️EvaJoachim @anyajatsszunk

Ahhoz, hogy el tudjuk játszani, Bebe lett az űrhajós, elővettük a régi jelmezét és egy nagy doboz lett az űrhajó. (Erről is van korábbi cikk, itt találjátok: https://anyajatsszunk.com/2019/10/24/halloween-jelmez-ket-gyerekre-naprendszer-es-urhajos/ )

Én és Bali voltunk a földi irányítás, készítettünk két számítógépet, ahol képen láthattuk ahogy a Hubble felszáll és oda küldi a fotókat is amit készít. 🙂

©️EvaJoachim @anyajatsszunk

Szuper játék volt! Nagyon jól szórakoztunk!

Nézzétek meg videón itt👇🏻

%d blogger ezt szereti: