Szivárványszín kirakó gyurmából

Eredetileg fából készül ez a csodálatos kirakó. A kreativitást hozza ki nem csak a gyerekekből, de én felnőtt fejjel is órákig tudnék vele játszani.. nos, fa anyagom nem volt, de só-liszt gyurmánk még maradt a hűtőben a múltkorról.. gondoltam kipróbálom, hátha működik. 😊 És igen! 😉

A só-liszt gyurma receptjét itt találjátok. Figyeljetek, hogy a vizet adagolva tegyétek bele, mert érezni fogjátok mikor jó az állaga, mikor gyurmázható.

Alaposan összegyúrtam (hűtőből kivéve kicsit ragacsosabb, ilyenkor lehet egy kis lisztet gyúrni hozzá még), nyujtófával szépen kinyújtottam, majd egy pohárral (ill nekem a jó méret egy baba pohár csőrös teteje lett) a mintát belenyomtam. Késsel szépen körbevágtam. Itt kellett koncentrálni és óvatosan dolgozni, hogy szépen megmaradjon a formája. Ennél még aprólékosabb, mikor kész, és szét kell szedni úgy hogy megmaradjanak az arányok, de kivitelezhető ;).

©️EvaJoachim @anyajatsszunk

Én kitettem egy tányérra és 2 napig hagytam kiszáradni. Időközönként mikor eszembe jutott, megfordítottam. Így szépen repedés nélkül kiszáradt. Ha nem túl vastag, szépen egybe maradt, és gyorsabban is szárad.

Mikor már teljesen kiszáradt, kifestettem egyesével a részeit akril festékkel. Ez a fajtafesték nem áztatja el és szépen lefedi. Egy erős réteget képez rajta, ami jobban egybe is tartja, talán nehezebben is törik.

©️EvaJoachim @anyajatsszunk

Azért mi még óvatosan játszunk vele, de már a gyerekek is ügyesen rakosgatták ma:).

©️EvaJoachim @anyajatsszunk

Nézzétek meg a videót is, hogyan készült :

%d blogger ezt szereti: