Szivárványszín kirakó gyurmából

Eredetileg fából készül ez a csodálatos kirakó. A kreativitást hozza ki nem csak a gyerekekből, de én felnőtt fejjel is órákig tudnék vele játszani.. nos, fa anyagom nem volt, de só-liszt gyurmánk még maradt a hűtőben a múltkorról.. gondoltam kipróbálom, hátha működik. 😊 És igen! 😉

A só-liszt gyurma receptjét itt találjátok. Figyeljetek, hogy a vizet adagolva tegyétek bele, mert érezni fogjátok mikor jó az állaga, mikor gyurmázható.

Recept itt a videoban👇🏻

 

Alaposan összegyúrtam (hűtőből kivéve kicsit ragacsosabb, ilyenkor lehet egy kis lisztet gyúrni hozzá még), nyujtófával szépen kinyújtottam, majd egy pohárral (ill nekem a jó méret egy baba pohár csőrös teteje lett) a mintát belenyomtam. Késsel szépen körbevágtam. Itt kellett koncentrálni és óvatosan dolgozni, hogy szépen megmaradjon a formája. Ennél még aprólékosabb, mikor kész, és szét kell szedni úgy hogy megmaradjanak az arányok, de kivitelezhető ;).

©️EvaJoachim @anyajatsszunk

Én kitettem egy tányérra és 2 napig hagytam kiszáradni. Időközönként mikor eszembe jutott, megfordítottam. Így szépen repedés nélkül kiszáradt. Ha nem túl vastag, szépen egybe maradt, és gyorsabban is szárad.

Mikor már teljesen kiszáradt, kifestettem egyesével a részeit akril festékkel. Ez a fajtafesték nem áztatja el és szépen lefedi. Egy erős réteget képez rajta, ami jobban egybe is tartja, talán nehezebben is törik.

©️EvaJoachim @anyajatsszunk

Azért mi még óvatosan játszunk vele, de már a gyerekek is ügyesen rakosgatták ma:).

©️EvaJoachim @anyajatsszunk

Nézzétek meg a videót is, hogyan készült :

%d blogger ezt szereti: