Geoboard / geotábla

A Geoboard /vagy magyarul Geotábla/ egy nagyon hasznos játék, amivel észrevétlenül fejlődhetnek a gyerekek és még élvezetes is vele játszani. Ráadásul nagyon egyszerű otthon elkészíteni.

Geoboard készítéséhez nincs szükségünk másra, mint egy parafatáblára, szögre vagy táblaszögre és néhány gumira. Mi magunk is rajzolhatunk feladat lapokat a gyerekeknek, amit aztán a gumik segítségével kell lemásolniuk a táblára. Ha van kedvük, önállóan is kitalálhatnak képeket a táblára, használva ezzel kreativitásukat, vagy akár jó tanulás lehet pl számokat, betűket formázni rá.

Ez a játék nagyon jól fejleszti a finommotoros mozgást, a kitartást és a koncentrációt. Segítségével észrevétlenül tanulhat a gyerek. Színeket, logikai összefüggéseket, irányokat azonosít és másol le, közben alaposan megmozgatja az agyát, koncentrálni, emlékezni, majd egy kimért óvatos mozdulattal létre kell hozni a feladat megoldását.

Az alábbi videóban részletesen megmutatom, mi hogyan készítettünk Geoboard-ot és a videó alatt megosztok néhány általam rajzolt feladatlapot is hozzá.

Geoboard feladatlapok:

Még nagyon sok feladatlapot lehetne hozzá készíteni, szebbet is;).. ha pl több szöget használtok mégtöbb lehetőség van.

Színekkel is lehet jobban variálni… itt is csak a kreativitás /képzelet/ szab határt;)

Kellemes és hasznos időtöltést! Én imádok vele játszani 😉

Szeretettel várlak a youtube csatornámon: ‘Mom, let’s play! – EcoKids/EcoHome’ és a facebookon is az ‘Anya játsszunk!’ oldalamon, de jelentkezhetsz az ‘Anya játsszunk! – kreatív ötlettár’ facebook csoportba is, ahol a sok jó ötlet mellett aktuális programokat és sok más érdekességet is megosztok.

Szép napot! 🤗