Együtt készül a család – decemberi ünnepi előkészületek

Lassan itt a december és fejben már most igyekszünk rendezni a gondolatainkat adventi naptárról, Mikulás ünnepségről, a Karácsony előtti feladatainkról..

Összeállítottam egy csomagot erre az időszakra. A 22 oldalnyi segítséget tartalmazó ‘Együtt készül a család’ című gyűjtemény szülőknek és gyermekeknek egyaránt tartalmaz meglepetést.

Részletesen megmutatom mire számíthatsz, ha megrendeled ezt a csomagot.

1. Decemberi naptár és heti tervező

Kedves grafikával ellátott decemberi naptár, hogy könnyen nyomon tudjuk követni a programokat. Kinyomtatva és kitéve a falra/faliújságra, be tudjuk írni a fontos teendőket, iskolai és egyéb ünnepek időpontját, valamit apró jegyzeteket is írhatunk rá.

A Heti tervezővel hetente ‘játszhatunk’, hét elején beírjuk a fontos tennivalóinkat, így könnyen követni tudjuk és ellenőrizni, hogy semmi se maradjon ki.

2. Adventi naptár

Két adventi naptárat készítettem. Az egyikbe már beírtam példaötleteket, hogy ezzel is segítséget nyújtsak, hátha valamit te is fel tudsz használni belőle. A másik Adventi naptár üres, ide saját ötleteket írhatsz. Így könnyen megtervezheted az adventi meglepetések sorát, sőt még egy ötletem is van, ha nem csak tervezni szeretnél ezen a lapon!

Nyomtasd ki, írd be a meglepetéseket minden napra és lamináld le (vagy csak csúsztass bele egy átlátszó fóliába), a napokat letakarhatod egy-egy kerek matricával, amit majd minden nap együtt szedtek le a gyerekekkel.

🙂 Kész is az Adventi naptár!

3. Levél a Mikulásnak

Az adventi naptár egyik napjának tartalma lehet a Levél a Mikulásnak. Ezt a levelet kitöltve ‘elküldhetjük’ együtt a Mikulásnak néhány nappal december 6 /vagy a Mikulás ünnepség/ előtt. Ha esetleg házhoz jön a Mikulásunk idén, ezen a levélen meg is hívhatjuk magunkhoz.

Nagyon izgalmas lesz a gyerekeknek!

4. Karácsonyra hangoló apró játékok a gyerekeknek

Ugyancsak bekerülhetnek egyesével az adventi naptárba.

Karácsonyi memóriakártya:

Kinyomtatva, kivágva sokat játszhat vele a család, keresd meg a párját, ki talál meg többet?

Karácsonyi árnyék kereső:

Megtalálod az árnyékát? Húzd össze őket!

Karácsonyi kincskereső:

Az egyik legizgalmasabb és legjobb ötlet itt a csomagban! 🙂

Az adventi naptárban kijelölhetünk egy napot, amikor elmegy egy karácsonyi sétára a család, pl megnézhetjük együtt a karácsonyi vásárt vagy a város fényeit. Ezt a kis kincskereső lapot is vigyük magunkkal és a feladat, hogy minél többet megtaláljuk útközben a listáról. Lehetnek ezek bármilyen formában, pl nem kell hogy igazi rénszarvassal találkozzunk, de ha nyitott szemmel járunk biztos meglátunk valahol egy rénszarvas díszt.

Izgalmas közös program lesz az egész családnak.

5. Hópehely rajzoló

‘Rajzold meg a tükörképét’ érdekes rajzoló feladat a gyerekeknek. Háromféle hópelyhet rajtolhatnak meg így.

Az adventi naptárunk része lehet.

6. Bábkészítő játék

A feladat összetett. Nyomtasd ki, a gyerekek kiszínezik, kivágják és felragasztják egy pálcikára. Ezután kezdődhet a közös családi móka, karácsonyi történeteket találhattok ki és játszhattok el velük.

A játék 8 egyedi (általam rajzolt) karaktert tartalmaz.

7. Karácsonyi menü tervező és nyomtatható színezhető tányéralátét

A nyomtatható tányéralátét szuper ötlet, miközben a nagy családi karácsonyi ebéden /vagy vacsorán, kinél hogy/ a felnőttek beszélgetnek, a gyerekek kiszínezhetik a tányéralátétet:)

8. Ajándék cédulák

Nyomtatható kivágható karácsonyi ajándék cédulák. A hátuljára ráírhatjátok, hogy kinek szánjátok az ajándékot.

Íme a teljes lista! Jó nagy gyűjtemény, ugye?

Ha szeretnél egy csomagot, írj kérlek az EvaJoachim.design@gmail.com e-mail címre, vagy itt az Anya játsszunk! shop-ban küldj egy üzenetet, írd bele kérlek azt is, hogy ezt a csomagot szeretnéd megrendelni. E-mail-en fogom küldeni a részleteket.

A csomag ára 1000 Ft, ezzel támogatod a munkámat, és további hasonló kiadványok létrejöttét. Köszönöm!

%d blogger ezt szereti: