Tapolcai-tavasbarlang

Ha a Balaton környékén kerestek programot és még nem voltatok, ajánlom a Tapolcai-tavasbarlangot.

Érdemes úgy tervezni, hogy az aznapi program Tapolcán lesz. Mi elég későn indultunk, Zamárdiból, dél körül értünk a barlanghoz. Rövid sorban állás után 15:20ra tudtunk jegyet venni.

Meghatározott számú látogató mehet be egyszerre, 20 percenként indulnak a csoportok.

Mi megvettük a jegyet és aztán sétáltunk egy jót a Malom-tónál. Nagyon szép volt! Majd nyugodtan ebédeltünk és aztán visszasétáltunk a barlanghoz.

Malom-tó Tapolca
Malom-tó, Tapolca

A beengedés után a csoport vezetője egy előadás kíséretében körbevezet a kiállításon, sokmindent megtudtunk a barlangokról, cseppkövekről, milyen föld alatti barlangrendszer húzódik itt Tapolca alatt. Majd egy kisfilmet is végignézhettünk róla. Ezután következett az igazán izgalmas rész, lementünk egy hosszú lépcsősoron a barlangba, csodálatos hely, kisebb séta után a föld alatti tó partján beültünk mi is a saját kis csónakunkba. Nálunk Apa evezett majd a két fiú ült középen (mentőmellényt kaptak felszállás előtt) én pedig hátul zártam a sort:).

A barlangban (©️EvaJoachim@anyajatsszunk )

Gyönyörű színtiszta a víz, alattatok, felettetek barlang, még inni is lehet belőle. Néha szűkebb a hely, ilyenkor le kell húzni a fejünket, de a gyerekek simán elfértek. Kicsit féltem az elején hogy túl szűk lesz, nem viselem jól a bezártságot, de annyira gyönyörű a víz és hogy lelátsz a víz alá, látod a barlangot magad alatt is, hogy egyátalán nem volt rossz érzés bent lenni (ha esetleg valaki hasonlóképp tart ettől;) )

Tapolcai-tavasbarlang ( ©️EvaJoachim@anyajatsszunk )
Tapolcai-tavasbarlang ( ©️EvaJoachim@anyajatsszunk )

A csónakázás után még egy kicsit sétáltunk lent a barlangban, a ‘száraz’ része is nagyon szép és érdekes, nagyon tetszett az egész a gyerekeknek.

Tapolcai-tavasbarlang ( ©️EvaJoachim@anyajatsszunk )

A Tavasbarlang honlapján megtaláljátok a jegyvásárlással, nyitva tartással, programmal kapcsolatos aktuális infokat: https://www.bfnp.hu/hu/latogatohelyek-3/tapolcai-tavasbarlang-tapolcahttps://www.bfnp.hu/hu/latogatohelyek-3/tapolcai-tavasbarlang-tapolca

Jó szórakozást!

%d blogger ezt szereti: