Süni jelmez

Idén az ovis farsangon Bendi süni szeretett volna lenni. Ma van a buli és nagyon cuki lett, ezért úgy döntöttem megosztom, hogyan készült, hátha más is kedvet kap elkészíteni. 😉

Kellett hozzá egy feláldozható póló, és egy másik, amiből a kapucni részét készítettem.

Teljesen varrás nélkül, ragasztópisztollyal rögzítettem még a kapucnit is.

Először rögzítettem a kapucnit, de még egyszerűbb ha találsz kapucnis felsőt ehhez a jelmezhez.

Itt már elkezdtem felragasztani a tüskéket is, de a kapucni jól látszik, csak simán ragasztva van.
©️evajoachim@anyajatsszunk

A tüskékhez szürke, fekete és barna papírt használtam. Hosszúkás háromszögeket vágtam ki és a végüket kicsit behajtva ragasztottam fel őket. Sorrendet követtem, szürke csík barna csík majd fekete csík és így tovább.

Az egész hátát és a kapucnin felfelé csökkentve ragasztottam a tüskéket. A két kis fület is színes papírból készítettem. Barna és szürke papírt használtam hozzá. Alulra egy nagyobb szürkét, amit körben bevagdostam, mintha szürke szőr lenne rajta.

Szépen sorban
©️evajoachim@anyajatsszunk

Hogy pontosan hova kerüljenek a fülek, úgy jelöltem be, hogy Bendi felvette a felsőt és így a fején ki tudtam próbálni, hol lenne az ideális helyen.

A mancsai az egyszerűség kedvéért egy-egy barna zokni lett a kezeire húzva. A lábat hagytam, mert ahogy ismerem végig rohangálni fog. 🙂

Egy szürke nadrágot vett fel hozzá és a nóziját arcfestékkel lehetett volna még esetleg befesteni, de nem lett meg a valamikor egyszer vett fekete arcfesték, úgyhogy ez kimaradt. Nem nagy baj, mert úgyis szétkente volna, vagy valakinek a jelmezére kenődött volna (és van is tippem, hogy a tetőtől talpig fehérbe öltözött asztronauta lett volna az 😅)

Szóval íme néhány kép, hogyan is sikerült (én imádom, irtó cuki benne szerintem:) ) 👇🏻

Amikor begömbölyödik ©️evajoachim@anyajatsszunk
Ő volt a minta 🙂
©️evajoachim@anyajatsszunk

©️evajoachim@anyajatsszunk

Almát és gombát is készítettem neki színes papírból. Az almát úgy, hogy kivágtam két piros alma formát és két fehér kisebb alma formát. A fehéreket a pirosakra ragasztottam, és barna ceruzával bele rajzoltam a csumáját a kis magokkal. Mindkettőt félbehajtottam, az egyikre vágtam egy kis harapás nyomot :). Egy zöld fonallal egymáshoz kötöttem őket a hajtás mentén. A masni a tetején lett a ‘levél’. Ugyanebből a fonalból a két fél között átvezetve egy ‘pántot’ is kötöttem rá, hogy mint egy kis táskát keresztbe magára véve vagy a hátán vagy elől is lehessen az almája. Így tudja játszani azt is, hogy éppen eszi. 🙂 (ide csatolok még képet, mert ezt elfelejtettem lefotózni)

A gomba meg csak egy egyszerű gomba alak, egyik oldalon piros másik oldalon meg narancssárga tetővel.

©️evajoachim@anyajatsszunk
Itt látszik az alma és a gomba is jobban 😉 ©️evajoachim@anyajatsszunk

%d blogger ezt szereti: