Amikor a kukák világgá mentek – könyvajánló

Amikor a kukák világgá mentek – Mai mesék egy zöld jövőért

Egy csodálatos könyvvel lettünk gazdagabbak!

A Móra könyvkiadó 70. évfordulójára egy különleges könyvvel lepett meg minket. Huszonnégy szerzőt kértek fel, hogy meséiket egy csodálatos csokorba szedve nyújtsák át nekünk.

A mesék egy élhetőbb világról szólnak, a 24 történeten keresztül megismerjük korunk alapvető környezetvédelemi problémáit, melyekre a mesék szereplői megoldást találva elvezetnek minket egy szebb jövő felé.

A könyv 6 éves kornál idősebb gyerekeknek szól, a tartalomjegyzék kitér a mesék címei mellett az ajánlott korosztályra, egyes mesék 11+ -osak.

Személyes tapasztalat, hogy a hét éves fiam imádja. Amúgy is nagyon érdeklődik a téma iránt, sokmindent tud már a környezetünk védelméről, de ezek a történetek annyira jól érzékeltetik a problémát, ugyanakkor el is gondolkodtatnak.

Külön elolvastam én is, pont a 11+-os mesék miatt, hát igen, némelyik mesén meghatódtam, és engem is nagyon elgondolkodtatott.. ugyanakkor azt gondolom, hogy a mai generációnak élete része és fontos adalék anyag a felelősen gondolkodó felnőtté válásukhoz, hogy /persze kellő mélységében a kellő időben de/ igen is megismerjék ezt a témát és persze jó szülői példát is lássanak maguk előtt.

Mi gyakran beszélgetünk itthon az olvasottakról, Bali rengeteget olvas és mindig vannak kérdései, vagy bizonyos helyeken/helyzetekben eszébe jut miről mit olvasott és megosztja velünk. Nos, ez az a könyv, ami után biztos vagyok benne, hogy bizony lesznek kérdései:). Igazából várom is őket;)!

Szeretettel ajánlom ezt a könyvet!

Mai mesék, melyek a mai világunkban alapvető fontosságúnak és néhány hasonló témájú gyermekkönyv mellett alapkönyv lett az itthoni mesekönyvtárunkban.

Végül egy kis ízelítő a könyv csodás illusztrációival. 🤗

%d blogger ezt szereti: