Természet kincsei játékok

Arra gondoltam, mi lenne, ha idén úgy ünnepelnénk meg a Föld napját (április 22), hogy a Földünk adta ‘kincsekkel’ találnánk ki játékokat. Nagyon fontos, hogy a gyerekek találkozzanak a természettel, érezzék, szagolják, tapintsák a Földünk adta természetes anyagokat, lássák a megújulást, tapasztalják, hogy mennyire értékes a környezetünk épen tartása. Ez az amivel igazán jót tehetünk Földünknek és a Föld napjára nem is tudnánk jobb dolgot kitalálni. Fedezzük fel újra, most együtt gyermekeinkkel a természetet!🌱

A karantén időszaka alatt és a jó idő érkeztével amúgy is sok időt töltünk a kertben (akinek van), néha van lehetőségünk egy-egy egészséges sétát is tenni a szabadban, kieső helyeken, erdőkben, a természetben, ahol alig járnak emberek. Nos, ezeket az alkalmakat kihasználhatjuk, hogy összegyűjtsünk természet adta kincseket. Leveleket, tobozokat, virágszirmokat, ágakat, kavicsokat.. majd hazatérve e kincsekkel, folytatódjon a játék, ezzel bevigyük a természetet az otthonunkba, az életünkbe.

Lehetőségünk van most, hogy azt értékeljük ami a rendelkezésünkre áll. Rájövünk, hogy néhány levéllel és faággal is milyen jót lehet játszani.

Ilyesfajta játékokra szeretnélek Titeket is inspirálni a következő ötletekkel:

Rajzolhatunk fej formát papírra, akár az arcot is megrajzolhatjuk, vagy azt is ki lehet rakni levelekkel, magvakkal..

Készíthetünk szélforgót levélből is, gondoltátok volna?

Építsünk fészket, használhatunk hozzá alapnak só-liszt gyurmát.

Rakjunk ki a mindenféle gyűjtött kincsekből embereket, arcokat, állatokat…

Készítsünk ‘golyó’ pályát, kell egy nagyobb deszka és leguríthatunk magokat, kavicsokat, fa hengereket.

Játsszunk főzőset

Ez egy nagyon jó ötlet! Készítsünk ecsetet az összegyűjtött növényekből! Az elkészítés és utána a használat is nagy élmény lesz, ráadásul az elkészült festmények is szép emlékkek lesznek.

Rakjunk ki betűket, számokat, kiírhatjuk a nevünket, vagy hogy hány évesek vagyunk…

Forrás: Pinterest

Homokkal vagy gyurmával érdekes játék lehet, hogy a különböző magok, levelek, kavicsok.. milyen mintát hagynak. A homokba/gyurmába egy egész képet nyomtathatunk kihasználva a különböző lenyomatok formáját.

Dekoráljuk ki a lakást vagy az erkélyt akár. Én ezt tervezem, mert az erkélyünket mostmár sokat használjuk, de elég komor, egy színű.

Fessük ki az ágakat vagy akár különböző méretű kavicsokat szivárvány színűre. Én akril festéket ajánlok, kavicsfestésnél az vált be, semmivel nem alapoztam és évek óta sérülésmentesek pedig sokat játszanak velük.

Építsünk kis manólakot, teepee-t vagy kis házikót az ágakból, be is rendezhetjük.

Készítsünk gyönyörű mandalákat.

Gyurma segítségével egész építményeket is készíthetünk ágakból

Forrás: www.firefliesandmudpies.com

Még sok-sok hasonló ötletet gyűjtöttem össze a Pinterest-en a ‘Természet kincsei játékok’ táblámon, itt tudod megnyitni: Természet kincsei /pinterest tábla/

Só-liszt gyurmával jól kombinálhatók ezek az ötletek, ha kell a recept hozzá, nézd meg ez a youtube videómat👇🏻

Továbbra is nagyon boldog együtt töltött napokat kívánok nektek, használjuk ki ezt az időt, hogy sok boldog élménnyel gazdagodjunk! ☀️🤗

%d blogger ezt szereti: