Utazás gyerekkel

Mivel külföldön élünk bizony elég gyakran kerülünk abba a helyzetbe, hogy csomagolni kell.. Az hagyján, hogy a ruhákat és a legszükségesebbeket már automatikusan kb negyed óra alatt képes vagyok bedobálni a bőröndbe, de aztán következik a kérdés, Balázsnak mit vigyünk a repülőre. Nos, most is épp itt tartok.. Holnap repülünk haza, és elérkezett az a pillanat, amikor ülök a földön Balázs játékai között és szortírozok. Mi az amire tuti, hogy rá fog kérdezni, mi az ami mindenképp kell majd a repülőn. Szerencsére aránylag rövid a repülőút és ha mázlink van még aludni is fog egyet, miután felszáll a gép..

Szóval, gondoltam hátha segítek egy picit a sorstársaimnak, ha írok pár ötletet, mivel lehet lekötni a gyereket a repülőn ülve.

Több kategória is eszembe jut:

1. Könyv

Mindenképpen kis alakú legyen. Nagyon hasznosak a nyitogatós, keresgélős könyvek ilyenkor. De azért a kedvenc mesekönyvet is érdemes betenni.

Mi most ezekből válogatunk majd.


2. Legkedvesebb apró játékok

Nem tudom mások hogy vannak ezzel, de Balázsnak mindig van egy aktuális játék, amit mindenhova magával visz. Ez az a játék, amit egyfolytában keresünk, mert a legrosszabb helyzetekben felejti el, hogy hova tette, de addig mondogatja, hogy az kell mindenképp, amíg már nincs mit tenni, felkutatjuk a lakást.

Nos ezt a néhány aktuális apróságot mindenképp visszük!

3. Papír ceruza, vagy színező, vagy ha nagyobb a gyerek, valamilyen foglalkoztató füzet

4. Találtam a Pinteresten néhány ötletet, amiből a gyakorlottabbak (nálunk azért ez szerintem csak pár év múlva fog megvalósulni) komplett utazó kistáskát állíthatnak össze:)

2f642b57d4261b01c33025cde27efb6f

5. Valami ÚJ!

Nagyon fontos! Minket eddig ez mindig megmentett. Mostmár csak ‘babonából’ is veszek mindig valami apróságot, amit csak a repülőn kap meg. Ez mindig egy kicsit leköti és az alaphangulata is jobb lesz;).

Most egy színezőt vettem, de mivel edig nem igazán szeretett meg színezni, ebben betűk is vannak (amit imád) és járművek, valamint lemosható, úgyhogy ha ahhoz van kedve rajzolgathatunk is bele..

IMG_7262

+1 Jolly Joker: tablett

Nekünk van egy iPad-unk. Ezt biztos hogy visszük, de csak végső esetben vesszük elő. Többször előfordult már, hogy nem volt rá szükség, de ha elővesszük, biztos hogy az út további része nyugodt lesz;).

Applikációk, amit ajánlani tudok: (nekünk legalábbis ezek váltak be)

BabyTV: kedves rövid mesék/dalok vannak rajta, 4 mese ingyenes, plusz minden hónapban van egy fajta mesesorozatból 4 amit ingyen meg lehet nézni.Állatvonat (vagy egy másik ugyanilyen applikáció a Safari Train)

Nagyon kedves app, egy vonat megy, a vagonokon különböző állatok, érintésre előbújnak, hangot adnak 🙂 cuki!A Kiskacsák és a Számok

Végre egy magyar nyelvű gyerek applikáció! Nagyon szeretjük! Mivel Buci imádja a számokat, ez nálunk a főnyeremény. Többféle feladat van, sorba kell rakni a számozott kiskacsákat, vagy a tojást kell meghatározott számú koppintással feltörni..Animated Puzzle: kedves grafika, forma rakosgató játék, állatokkal, virágokkal


 …és kész is lett Balázs bőröndje:)

Jó utat és kellemes időtöltést nektek is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: