Advent 9

9. adventi ablak

Menj ki a természetbe, a parkba, fák és növények közé egyedül!

Sétálj egy nagyot egyedül. Hagyd otthon a gyerekeket Apának egy kicsit és sétálj egy nagyot!

Sokszor észre se vesszük már, hogy mi a baj, csak érezzük, hogy egyre több és több a zaj, a stressz..egyre feszültebbek vagyunk. Lehet, hogy csak arra van szükségünk, hogy halljuk a saját gondolatainkat?! Egy kellemes séta egyedül, még ha rövid séta is, annyira jót tud tenni! Teljesen megújulva térhetünk haza és feltöltött energiával folytathatjuk a feladatainkat. Ha meg még sikerül a természetben sétálni egyet, az méginkább kikapcsol.

Ha szeretsz futni, azt is lehet. Öltözz jól fel, mert elég hűvös van, és irány kocogni! Én biciklizni szoktam, de ahhoz túl hideg van már sajnos. A séta viszont mindig rendelkezésre áll és egy fél órára meg lehet beszélni Apával, hogy kicsit kiszellőzteted a fejed;).

Egy könyvet is ajánlanék itt, most kezdtem el olvasni. Nagyon hiszek a természet erejében és hogy szükségünk van rá, hogy újra szoros kapcsolatba kerüljünk vele. A könyv nem ‘csak’ a japán filozófiáról mesél, de tudományos kutatások eredményeivel is alátámassza, mennyire fontos, építő és egészséges, ha kimegyünk a természetbe. Mivel éppen aktuális ehhez a témához amit ma hoztam, gondoltam megmutatom, hátha tetszene neked is:

Szóval szabadulj ki és kapcsolj ki egy jó kis séta közben a friss levegőn! 😉

Gyerekek:

Készítsétek el ezt a mézeskalács házat! Ki kell nyomtatni, körbevágni és a betűvel jelölt részeknél összeragasztani.

Forrás: https://www.doverpublications.com/zb/samples/783367/sample7c.htm
%d blogger ezt szereti: