‘Fesztivál’ karkötő gyerekeknek

Itt a nyár, többet járunk közösségbe, nagyobb rendezvényekre, strandra és idegen helyekre. Nagyon fontos, hogy készüljünk fel arra az eshetőségre, ha a gyerek elkeveredik véletlenül vagy távolabb kerül tőlünk pl. a tömegben. A baj egy másodperc alatt megtörténhet, de vajon beszéltünk erről valaha a gyermekünkkel? Meg tudja mondani egy idegennek, hogy hogy hívják, hol lakik..

Fontos persze, hogy tudja ezeket az alapvető adatait, de akár kisebb, még beszélni tanuló gyerkőcnél is használható a következő ötlet.

Egy videóban láttam az ötletet, hogy szívószálból karkötőt készítenek. Egyszerűen egy félbehajtott zsírpapír közé teszik a szívószálat és rávasalnak. Nos kipróbáltam, tényleg működik, sőt újítottam is az ötleten. Az jutott eszembe, hogy ez egy kitűnő anyag, mivel nem szakad, erős műanyag, nem ázik el, vagyis akár a strandon is használható. Könnyen megköthetjük egy gumival (én egy hajgumit használtam), így könnyen le és feltehetjük a kicsi karjára.

Nézzétek milyen lett:


Nagyon egyszerűen bele lehet írni a belsejébe a gyerek nevét, telefonszámot, címet.. és meg kell neki mondani, hogy ha baj van és elkavarodik, ezt meg tudja mutatni.

Update: az alkoholos filc lejött, legalábbis egy részén a karkötőnek. Köv. próba, hogy lefestem átlátszó körömlakkal, akkor talán marad.

És így készült:

Nyugodt és bonyodalom mentes nyarat kívánok nektek! 😘

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: