Második terhességem margójára

Az elmúlt majdnem kilenc hónapunk. Hosszú mint amilyen hosszú kilenc hónap, de gyors mint amilyen gyorsan eltelt… 😛

Szeretettel ajánlom minden Anyának, Leendő Anyának, azoknak akik tervezik hogy Anyák lesznek, azoknak akiknek már eszükbe jutott hogy kellene mégegy gyerek…, és minden családtagomnak, ismerősömnek, hogy tudják milyen az életünk. Első trimeszter

Mi van?! Máris összejött?! Normálisak vagyunk?! Nem volt nekünk jó életünk hármasban?! Miért bonyolítjuk?! Elölről kezdődik majd minden…. Jajj ne, éjszakázás, szoptatás-szenvedés, baba-ordítás-nyugtatás, mi baja van már megint.., ezmostmimáréppenjóvolt.

DE földön túli boldogság, bár csak másodpercekre, amíg nem a fenti gondolatok gyötörnek épp. Büszkeség, hogy ilyen gyorsan összejött.

DE már most látszik?!?! Mi ez, gyomor?! Miért nem jön rám a farmer?! Elsőnél nem így volt. Dagadt vagyok, mi lesz később…. Kellett ez nekem?! Fáradt vagyok… Kellett ez nekem?! Kicsim kérlek aludj ma délután. Anya nem bír ébren maradni. Kicsim alszik, szuper aludjuk. Szem behuny, gyerek jön kipihenve. Anya hulla. Anya játsszunk! Anya fáradt. Anya éhes vagyok. Anya is éhes. Anya rosszul van. Anya nem szereti. Anya nem bír enni. Anya ideges. Anya fáradt-álmos-ideges-nemakarjátszani-nembírjaaszagát-nemakar pelustcserélni. Anya inni sem tud rosszul van szomjas nagyon rosszul van. Kellett ez nekem?!

És hogy viseled másodszorra? Jól. Nem is. Sokkal nehezebb. Ja, gondolom egy kisgyerekkel… Nem ő a baj, öreg vagyok, hormonok, meggyötör, rosszul vagyok, nincshányás inger van mindig. Nem eszem, rosszul vagyok, fogyok….na, legalább ez!

Balázs cuki….denemalsziiiiiik. Miért most szokik le?!?? Csinálom már, jövök már, megyünk már, jobb már, nem foglalkozom vele már, Anya itt van már….

Második trimeszter

Igen, jön a tesó. Igen, jól vagyunk. Igen, mostmár remélem túl vagyok az elején. Igen, nem volt könnyű, de nem azért, Balázs jó fiú. Igen, túléltük mostmár jó. Igen, úgy néz ki, baba lesz.

Nem, nem tudja még. Nem, nem akartuk még, nem értené még. Kicsi még. Most azonnal akarná de ez nem olyan, itt várni kell. Nem, majd mi eldöntjük mikor.

Balázs okos. Látunk kisbabákat. Mit szólnál ha lenne egy ilyenünk itthon? Igen-most. Hát nem most, de hamarosan. Igen legyen, most. És mit csinálnál? Megpuszilnám. És még? Megetetném. Sokat sírnak. Miért? A kisbabák sokat sírnak. Miért? Nem tudnak beszélni. Miért? Úgy születnek, hogy semmit sem tudnak, mindenre meg kell tanítanunk. Miért? Mert ilyenek. Miért? …. Jajj de cuki, nézd. /vékony cica hang/ jajj de cukiiiii, pici lába ott ott pici keze ott nézd Anya nézd! Megfoghatom, megsimizhetem?! Nem kiskutya, nem szabad, ne nyúlj hozzá, nem kell olyan közel menni, de csak mondtam neki hogy /vékonycicahang/ szia babaa! Jó de nem kell behajolni a babakocsiba, lát téged amúgy is…. /vékonycicahang/ nézd de piciiii!

Szeretnéd ha lenne egy ilyenünk? Igen, most. Nem most pár hónap… Igeeen! /vékonycicahang/ ilyen pici lesz, nagyon cukiiiii. Igen most legyen! Nem lehet azonnal, picit várni kell. Miért? Itt van Anya hasában. Miért? Ott növekszik. Miért? Te is ott növekedtél. Ha elég nagy lesz kijön. Igen, most! Nem most. Miért? Mert még túl pici. Miért? Mert még nőnie kell, hogy kijöhessen.

Balázs tudja már? Igen. Asszem talán kezdi érteni. Örül. Nagyon lelkes ha babát lát. Akarja, most!

És jól vagy? Mostmár jól. Nem fárasztó a kicsi mellett? Balázs jó gyerek.

Sok a tenni való. Repülnek a hetek.

Hányadik hét? Hmmm asszem talán…várj egy pillanatot, megnézem az applikációt… Balázsnál nem így volt. Napra pontosan tudtam. Hm izé, 23-24??? Igen, 25. Majdnem.

Pakolunk, költözünk, mi van hol?! Nem tudom. Gyere ide. Állj arrébb. Ne itt játssz. Vigyázz Apa viszi a szekrényt. Gyere menjünk inkább. Apa nincs itt. Apa költözik. Új lakás. Nagy lakás. Mindenünk ott lesz. Miért? Oda költözünk. Miért? Mert már többen leszünk? Miért? Mert tesód lesz, tudod? Igen most. Még picit várni kell. Miért? Itt van Anya hasában. Miért? Ott növekszik. Miért? Te is ott növekedtél. Ha elég nagy lesz kijön. Igen, most! Nem most. Miért? Mert még túl pici. Miért? Mert még nőnie kell, hogy kijöhessen.

De naaagy! Ez lesz a szobácskád…de jó! Boldog vagy? Igen. Tetszik a nagy lakás? Igen. Mi tetszik benne? Hogy lehet szaladgálni, motorozni…ilyeeeen sok hely van. Egy szobában lesztek majd a kistesóddal jó?! Igen most. Nem most, majd megszületik és ha nem sírja át már az éjszakát akkor. Miért? Hogy tudjál pihenni. Igen értem Anya. Ügyes nagyfiú vagy! Igen értem Anya. Miért? Mit miért. Miért értem? Mert okos vagy. Miért?

Miért ide megyünk, miért nem a kislakásba? Mert elköltöztünk. Miért? Mert az új nagyobb, ott jobban elférünk. Szereted az új lakást? A nagylakást, igen. Ott sok sok hely van.

Megyünk nyaralni. Ránk fér. Megyünk a Balcsira. Miért? Mert nyár van. Miért? Meleg van nem? Igen Anya értem. Akkor jó.

És hogy bírod. Nem jön rám semmi, de nincs időm ezzel foglalkozni.

Nézd Anya mennyit evett, megnőtt a hasa…. Neeem, az nem hami, az a kistesóm! Buta Anya. Dehát az a baba!!! Ja, nem tudtam, így megnőtt?! Igen, és ki fog jönni most! Nem most, még várni kell!  Miért? Mert még túl pici. Miért? Mert még nőnie kell, hogy kijöhessen. Igen, tudom Anya. Okos vagy. Miért? Mert tudod.

Hogy bírod a meleget? Nehezen. Fáj a lábam. Visszerek. Elsővel is? Nem elsővel ilyen nem volt. Nehéz Balázs mellett? Nem, ő jó gyerek. És érti? Igen, érti.

Alakul az a has! Igen.

Harmadik trimeszter

Jesszumpepi mááár?!?!?!

Bírom még, nincs gond. Nagy has nagy gyerek. Itthon el leszek. Menni kell? Menjünk. Indulás. Balázs gyere elkésünk! Gyere már! Vedd a cipőd! De fel tudod venni! De nem tudooom. De tudod! De nem megy beleeee. De muszáj lesz. Anya nem tud lehajolni. Miért? Nézd ezt a hasat! Benne van a baba. Mindjárt kijön, naaaagy már. Nem még nem jön. Miért? Még nőnie kell. Miért? Mert még túl pici ahhoz hogy kijöjjön. Miért? Mikor jön már ki? Majd jönnek a Nagyiék, aztán a Mami és mikor a Mami itt lesz, na akkor jön ki. Értem Anya! Majd októberben. Miért októberben? Mert azt mondta a doktorbácsi. És akkor jön Mami. Értem Anya.

Hogy bírod? Egyre nehezebb, de még bírom. Jó nagy már! Igen, nagy baba.

Emberek az utcán. Hűha…szép has! Hamarosan érkezik? Hát csak október elején…. Hű akkor kitartás!

Jajj nekem, hülye gravitáció…… Miért ejtek le mindent?!?! Olyan szerencsétlen vagyok, most ez is leesett. Le nem hajolok….ottmarad. Balázs gyere segíts Anyának, nézd leesett! Köszönöm! Te vagy a legjobb gyerek a világon! Imádlak!!! Ölelgetés. Én is szeretlek Anya! Anya olvad, Anya sír. Ne sírj Anya! Jó nem sírok. Nyugodj meg Anya! Nem tudok. Nyugodj meg! Jó megnyugodtam. Olvasok neked mesét. Jó, ezt.

Mi lesz velünk?! Miért kell ez nekünk? Mi lesz ha már nem lehetünk ketten Balázzsal? Mi lesz ha nem lesz rá időm? Mi lesz ha túl fáradt leszek? Mindig éreznie kell, hogy ugyanúgy szeretnem! Anya sír. Anya sokat sír. Anya próbál úgy sírni, hogy mások, főleg Balázs ne lássa.

Jól van, nyugi! Nem lesz gond! Mindenbe be lesz vonva. Érzi majd hogy szükség van rá. Övé is lesz a baba. Együtt hármunknak lesz babánk.

Jó de mi lesz ha a babát nem tudom majd ugyanolyan nagyon szeretni mint Balázst? Ő nem tehet róla, hogy második! Mi lesz ha rossz Anya leszek, aki az egyiknek ad meg  csak mindent. Mi lesz ha nem tudok kettőt egyformán szeretni? Mi lesz ha nem tudok szétszakadni?! Mi lesz ha….?!!?!?! Anya sír.

Neeeem, jó lesz. Mindkettőt imádni fogom. És ráadásul ők is egymást.

Jesszus, már csak pár hét!!!! Jajj nekem, túlélem? Mégegy szülés! Nem vagyok normális?! Kellett ez nekem?!

Úristen, nincs meg semmi. Össze kell pakolni, át kell rendezni, fel kell szerelni, ki kell mosni, ki kell dekorálni, azt még meg kell venni… Úristen! Nincs meg! Hol lehet?! Hülye költözés! Most mi lesz. ….megvan jól van.

Balázs oviban. Mindig a babáról beszél. Anya hasa megjön érte az oviba… Minden gyerek hozzáér a hashoz, minden gyerek mondja hogy baba, minden gyerek mondja hogy nagy baba, Balázs büszke, Balázsnak lesz kisöccse. Balázs itt van Anyukád!!! Ez Balázs Anyukája! Ott a baba a hasában. Mindenki meg akarja fogni. Jájjjj gyere Balázs siessünk haza!!! Miért? Meeeeert…. Apa is nemsokára jön haza! Csak gyere menjünk már!

Várj Balázs. Bicajjal nagyon gyors vagy. Várd meg Anyát! Anya nem bír sietni! Miért? Nézd milyen nagy a hasam! Nehéz menni. Nekem is! Neked? Miért? Fáj a lábam. Mitől? Nekem is nagy a hasam, nézd! Mitől olyan nagy? Benne van a baba. Hahha, neked is van benne baba? Igen, nézd hogy mozog! Hű ha. Nahát.

Végre hazaértünk. Anya nem bír már sokat menni. Miért? Fáj, szúrkál a hasa. Miért? A baba nagyon nagy már. Hű tényleg naaagy, mindjárt kijön! Nem, még van pár hete. Miért? Mert még annyit maradhat bent. Jön Mami és majd akkor jön ki. Jöjjön Mami most! Hát nem most de három hét múlva. Miért három hét? Mert akkor jön ki a baba és akkorra vettük a repjegyet Maminak. Értem Anya! Okos vagy. Miért? Szeretlek! Én is szeretlek Anya!

..foly.köv

2 hozzászólás a(z) “Második terhességem margójára” bejegyzéshez

  1. Évikém ez nagyon jól sikerült ,szép dolog a család s a 2 fiúban rengeteg örömöt fogsz találni.S a fontos alkoss belőlük nagyon jó testvéreket,hogy tudják,egymásra bármikor bármiben mindig számíthatnak 😀 Sok örömöt és boldogságot a picihez 😀

    Kedvelik 1 személy

  2. Szia Barátnőm! Nagyon személyes, érzelmekkel telített és sok helyen igen megható az írásod. Gyönyörű dolog történik most veled/ veletek, és persze nagyon nehéz is egyben. Sokszor eszembe jut nekem is, hogy biztos, hogy kell kis tesó? Biztos,hogy most kell? Mégis nagyon vágyom rá és, ha Isten is segít, ugyanúgy fogunk neki örülni, csak még egy plusz emberke, a nagy tesó is várni fogja már őt :). Kitartást neked, és hidd el – én tudom- a lehető legklasszabban fogod/fogjátok csinálni :). Millió puszi és ölelés. Ildi

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: