Kirándulás kreatívan

Szeretném megosztani veletek, milyen kirándulást szervezett nekünk az ovi. Szerintem jó ötlet, ha egy kisebb csoport 3 évest akarunk kivinni a természetbe. Akár ha egy társaság összeáll, akár ha mondjuk szülinapot szerveznénk így meg….szigorúan szülőkkel együtt!

Szóval, az ovis csoport kirándulást szervezett a héten. Szülők is mentek, buszra ültünk és elmentünk az egyik közeli erdőbe.


A program a következő volt: készítettek táblákat melyeken egy-egy állat képe és egy-egy gyerek fotója volt, amint épp imitálja, hogy mit csinál az állat. Mutatja, hogyan kell most tovább haladni a következő ‘állomásig’. Ezeket a táblákat valaki előre felkötötte a fákra egy meghatározott útvonalon. A feladat az volt, hogy táblától tábláig haladva érjünk végig ezen az úton, persze követve amit a táblán látunk, hol béka urgálással, hol őzike módjára, vagy mackósan… :D.


  
 Ez nagyon vicces volt mindenkinek és a gyerekek nagyon élvezték.

Volt egy állomás, ahol faágakból házikót és hozzá mohából egy utacskát kellett építeni. Minden gyerek segített és a végén született egy csoportkép is.


  
Mire végig értünk jól esett egy kis pihi és pikniket szerveztek egy kis tisztáson. Tipikus piknik. Pokrócokon ülve szendvicset hamizva pici paradicsomokkal, utána pedig gyümölccsel.

Nagyon kellemes időtöltés volt, annak ellenére, hogy sajnos az időjárás közbeszólt és elkezdett esni:(. Ezért a pikniket nem tudtuk az erdőben megtartani, ehelyett visszamentünk az oviba, ahol viszont hűen a tervekhez ugyanúgy a földön telepedtünk le, pokrócokkal és ettük meg a szendvicseinket és a sok gyümölcsöt.

A gyereket nagyon elfáradtak és mindenki élményekkel telten mesél arról, hogy voltunk kirándulni az ovival:).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: