Inspiráló gyerekszoba

Kicsit rendhagyó téma, mert nem konkrétan egyfajta játékkal/közös időtöltéssel foglalkozik, de átfogja az összes lehetőségünket, amit kihasználhatunk otthon, hogy szép és nyugodt környezetben tölthessünk hasznos időt.

Gyerekszoba inspirációk következnek, mert a megújulás időről időre szükséges! 🙂

Személyes tapasztalat, hogy ha csak egy kis változás is van az otthonunkban, rögtön megújult energiával, lelkesebben állunk a napi feladatokhoz. Engem mindig felvillanyoz a friss környezet.

Akkor lássuk milyen megvalósítható ötleteket találtam nektek! 😉

Egy gyerekszobába/játszószobába érdemes könyves polcot  tenni, olyat ami biztonságos, könnyen eléri a gyerkőc, tud válogatni a könyvek között, olvasgatni, egy kényelmes sarkot kialakítani, párnákkal, akár csak a földön egy matracon. 🙂  


  

 Mágnes, illetve kréta tábla – szerintem fontos kiegészítő, lehet rajzolni, írni tanulni, vehetünk/készíthetünk rá mágneses számokat/betűket, lehet kapni öntapadós mágnes lapokat, amire akármilyen képeket ragaszthatunk, körbevághatjuk…. akármilyen játék elkészíthető így /gondolok itt pl egy memória játékra ahol az egyforma képeket kell megkeresni….de ez csak egy ötlet, ami most jutott eszembe:)/

Munkaállomás – egy kis asztal, ahol lehet kreatívkodni, esetleg egy legozásra/autózásra/vonatozásra alkalmas ‘terepasztal’ vagy egy konyha… Minden attól függ, mit szeret legjobban a gyerkőc.Ha nincs olyan sok helyünk akár ötvözhetjuk is a munkaállomást és a krétatáblát. Lehet kapni táblafestéket, vagy öntapadós fóliát, amire krétával lehet írni. Nagyon egyszerű és mellesleg pénz és helytakarékos is. Ráadásul ha autózni támad kedvünk még az utat is megrajzolhatjuk krétával… 🙂 /szóval a terepasztal is ✔️/

Ez is jó ötlet. A szőnyeget aplikálták rá erre a kisasztalta:)…

…de konkrétan az ikeás LACK kisasztal méretű öntapadós utat is lehet kapni, ha úgy érezzük így egyszerűbb lenne.

Készítsünk egy falrészt az elkészült alkotásoknak! Remek dekoráció és nagyon inspiráló is ha látjuk hogyan fejlődik a gyerek. Ráadásul szép emlék is egy egy alkotás.

Ágy – pihenés, feltöltődés helye, ami ugyanakkor lehet egy olyan hely, ahova lelkesen megy este aludi a gyerek

Nagyon jól alakítható például az ikeás KURA ágy, amit lehet szimpla és emeletes ágyként is használni. Könnyen dekorálható/egyedivé tehető, ráadásul emeletesként aktív helyet nyerünk alatta. Mutatok erre pár ötletet:

 

Az egyik oldalán ‘fal’ van, amit ugyancsak szuperül ki lehet használni:Csak azért emeltem ki ezt az ágyat, mert mi épp egy ilyet tervezünk venni. Ezért körülnéztem a neten és úgy látom a lehetőségeknek végtelen tárháza van…. Ha meglesz a miénk, frissítem a bejegyzést, hogy mutassak pár képet a sajátunkról;).

Fontos még, hogy rend legyen (ami valljuk be az egyik legnehezebb feladat egy gyerekszobában). Találunk jó ötleteket a játékok renszerezésére is. Szükségünk lesz dobozokra, kosarakra és egy polcos szekrényre, ami ezeket elnyeli.

Jelölhetjük is a dobozokon, hogy miben mit tartunk, így a gyerek is tudni fogja, mi hova való.  

Ezzel kész is lesz egy jól használható, szerethető gyerekszoba, ahol öröm lesz minden eltöltött perc.

Boldogságos frissülést, átalakulást kívánok nektek is, és meglátjátok a pozitív hatását a gyerekeken is! 🙂

Szép napot!
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: