Reggeli rutin

Egy gyerek életében nagyon fontos a rutin. Egyfajta biztonságot ad. Mindig tudja mi következik, mi az amit még el kell végezni. Sokmindent meg kell tanulniuk és fontos, hogy tudják, hogy ez jó és nem kényszerből, hanem örömmel végezzék el ezeket a rutin feladatokat. Viszont nagyon vigyáznunk kell nekünk szülőknek, mert ha egy fogmosás kimarad, legközelebb az a válasza, hogy nem kell most fogat mosni:/, legalább is mi így jártunk.

Mi Balázs születése óta próbálunk egyfajta állandóságot biztosítani neki. Persze nem kell, hogy minden perce be legyen táblázva, vagy hogy minden nap percre pontosan 12:00 ebéd legyen az asztalon (nincs is), de tudja, hogy minden reggel fogat kell mosni és minden este fürdés után már nem játszunk, hanem eszünk (még mindig kap egy tejitalt lefekvés előtt) és alszunk.

Mostanában úgy érezzük szükséges egy kis önállóság is. Pl legalább próbálja meg felvenni maga a pizsamáját, a fogát ne én mossam meg a kádban, hanem fürdés után pizsiben odaálljon szépen a mosdó elé és (mint amúgy minden reggel) mossa meg magának.

Mivel a reggeli fogmosásnál nehézségekbe ütközünk, Apa azt mondta, ki fogja írni az ajtóra, hogy reggel fogmosás, hogy ne felejtsük el :). Erre jött a szikra!!! 😀 szuper! Csinálok egy reggeli rutin táblát a fürdőszoba ajtóra, amin Balázs is látja, mi a feladat minden reggel:). Sőt, talán inspirálja is őt egy kicsit, hogy elvégezze ezeket.

Így született ez a kis táblánk az ajtóra.Nagyon tetszik neki!:) Csak átgondoltam, mi is lenne a feladat reggelente, majd rajzolni kezdtem és hipp-hopp megszületett ez a kisfiú, aki szépen megmutatja Balázsnak a reggeli rutin lépéseit (és akit Balázs rögtön magával azonosított, pedig szerintem nem is hasonlít:D). Tényleg nem bonyolult egy ilyet készíteni és remélem innentől nem lesz gond reggelente. 🙂

Ha te is készítenél hasonlót, rajta, nem sok idő és megéri:). Ha nincs kedved rajzolgatni, a neten találhatsz nyomtatható képeket is, sőt másfajta táblára is vannak ötletek, pl mágnesesre. Itt linkelek neked párat, hátha valamelyik megtetszik! 😉Bár ez esti, de ami azt illeti, lehet hogy csinálok majd az esti rutinra is egyet. 🙂
Nagyobbacskáknak, akik már tudnak olvasni:).


És végül egy pipálgatós képes:).


Sziasztok!:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: