Karácsonyfa díszek gyurmából

A mai adventi tojásban ez a cetli volt: ‘Karácsonyfa díszek készítése’.. Hát, igazából egy jó kis gyurmázásra gondoltam, ami ha eredményesen zárul (és Buci nem rombolja szét az összes ‘díszt’ a végére) ezeket kiszárítva akár a karifára is felfüggeszthetjük majd.

Nos, már korábban beszereztem levegőn száradó gyurmát. Igen, tudom, hogy ezek a gyurmák mostanában szinte mind megszárad, ha nem tesszük vissza idejében a dobozba/zacskóba…de nekem olyan kellett, ami nem reped meg, nem zsugorodik össze…száradás után, hanem megtartja a formáját. Nos ez a gyurma ilyen. Direkt kipróbáltam! Mikor megszárad gumiszerű lesz (illetve olyan habtapiszerű) és nagyon könnyű. Igazából az a kockázat így, hogy Balázs el tudja tépni, ha nagyon akarja, ezért megkapott párat játszani, a többit pedig eltettem dísznek karácsonyra. Zsineget nem véletlenül hagytam ki, megvárom, hogy megszáradjon és amelyik valóban a fára kerül, arra fogom tenni. Szerencsére olyan anyagú, hogy simán át lehet majd szúrni egy tűvel.

Ezt a gyurmát itt vettem Svájcban, nem tudom otthon lehet e kapni, de hasonlót biztos. Ha egyébként ez nem jött volna be, kipróbáltuk volna azt a receptet, ami úgy terjedt idén az interneten (szódabikarbóna, kukorica keményítő és víz felhasználásával készül /recept itt/).

De, mivel ez sokkalta egyszerűbb és gyorsabb volt így, a kotyvasztós jövőre marad, akkor talán Buci is komolyabban veszi már, hogy díszt készítünk.

Íme néhány kép:

IMG_6662javIMG_6621

További szép napot!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: