Babajáték Mikulásra – vizuális stimuláció

A babák számára legkönnyebben a kontrasztok érzékelhetőek ezeket tudják megkülönböztetni, ezért elsősorban a kontrasztos színek és leginkább a fekete és fehér az ami leköti és ami segíti az agyát a fejlődésben.

Van nekünk egy babajátékunk, amit még anno Balázs kapott, amiben egyik oldalán fekete-fehér minta van. Bendit ez nagyon leköti, ha meglátja van hogy mosolyog is.

A pelenkázója fölött van egy általam készített házikó-polc. Ennek az aljára nagyon sötét kék alapra sárga csillagokat ragasztottam, hát ezt meg mióta hazajöttünk a kórházból és használjuk a pelenkázó szekrényt, azóta imádja:).

Egyébként mindenkinek ajánlom, akinek babája van, hogy a pelenkázó fölé tegyen hasonlót, mert nagyon jól leköti a babát miközben pelenkázzuk, öltöztetjük.

Szóval mivel szereti az ilyesmit, ezért szerettem volna Bendinek valami fekete-fehér mintás ‘dolgot’.

Ez a legegyszerűbb és elég nagy sikere van: 🙂

Egy A4-es papírt hosszában félbehajtottam, 4 részre osztottam, egy fekete öntapadós fóliát felvagdostam és ráragasztottam vele különböző egyszerű mintákat. (Ezt persze filctollal vagy ceruzával is rajzolhattam volna.) Mikor kész lett mindkét oldal, átlátszó öntapadós fóliával leragasztottam, hogy tartósabb legyen.

Vigyázzunk azért, hogy ne nézze túl sokáig a baba az ilyen mintákat, mert ugyanúgy mint a mi szemünket is, az övét méginkább kifárasztja!

Szóval ezt a kis könyvecskét és egy pompomot kapta Bendi a Mikulástól. 🎅


  

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .